Varoitus: Ei kannata lukea tätä kirjoitusta, jos et halua lukea oikeasti sairaita kuvauksia:(

Olen viime päivinä saanut jonkin verran lisätietoa enoni kuolemasta. Kyseessä ei ollutkaan lääkkeillä tehty itemurha vaan ilmeisesti hän oli ottanut jotain myrkkyä.. Naapuri oli löytänyt hänet pihamaalta navetan edestä, kun äiti oli käskenyt hänet tarkastamaan, että onko enolla kaikki kunnossa, kun ei ollut ilmaatunut sovittuun tapaamiseen. Eipä ollut.

Äiti kertoi eilis iltana, että enolla oli joku psykoosi. Eikä hän ollut tiennyt siitä ennen kuin vasta nyt. Tosin, ei mutsi edes ollut tiennyt, mitä sana 'psykoosi' tarkoittaa..

Iskä epäili hänen ottaneen jotain kasviravinnetta tai vastaavaa, kun sellaisiahan maatilalla on mielin määrin saatavilla.

Sain kuulla viimeinkin osan totuudesta. Tuota psykoosia oli kuulemma jatkunut jo noin kymmenen vuotta! Ja että viime talvena eno oli yrittänyt jo kertaalleen itsemurhaa ihan niin kuin arvelinkin. Ei minulle vaan ollu kerrottu mitään. Helvetin paskat porukat. Iskä kerto, et eno oli sillon viillellyt itseään..

Kysyin sitten vähän iskältä, et millasia psykoosin oireita enolla sit oli ollut. Kaiken maailman harhoja ja aistimuksia eli oli kuullut ainakin ääniä. Ihan sairasta. Hän oli uskonut, että hänen sisällään asuu joku olio, joka syö hänen vertaan. Hän oli kuullut ääniä ym. Sairasta, oksettavaa, järkyttävää. Miten ihmisen mielenterveys onkaan voinut järkkyä noin paljon!?

Enon tila oli todella paha, näin minä nyt näiden juttujen jälkeen olen ymmärtänyt. Olen todella surullinen ja vihainen porukoille ja muille läheisille, etteivät he koettaneet auttaa häntä enempää! Miksei minulle kerrottu  mitään! Viime vuonna sanottiin vaan, että eno on vähän ollut sairas ja siksi hän on ollut sairaalahoidossa. No itsellänihän oli kaikkea tekemistä silloin, kun stressasin koulusta ja aloitin tekemään töitä hektisesti joulunajan. En kysellyt, kun ei kerrottu mitään. Meillä ei oikein kommunikaatio ole toiminut perheen kesken. Kaikki tieto joudutaan aina nyhtämään kysymys kysymykseltä eikä mitään kerrota oma-aloitteisesti... Siks oli niin yllättävää, et iskä kertoili mulle noista asioista noinkin suoraan lyhyellä automatkalla, joka vei mut juna-asemalle..

Naapurit oli ensin huomannu tässä syksyllä muutoksen enossa. Olivat infonneet mutsiakin.. Minähän en tiennyt mitään... Eno oli kuulemma alkanut 'sekoilemaan'. Oli mm. ajanut keskellä yötä autollaan ympäri kyliä ja soitellut ennustajille ja selvännäkijöille tuttujensa kotoa. Soitteli myös yöllisiä puheluita tutuilleen ja myös porukoilleni. Viime vuonna hän soitteli myös yöllä ja porukathan hermostuivat ihan täysin. Olivat nytkin kiskoneet puhelimen johdot seinästä ja sulkeneet kännyt yöksi. Jospa vain olisin tiennyt noista soitoista! Niin selkeä hätähuuto enoni tilasta että! En voi ymmärtää, mikseivät he tehneet enempää! Iskä vaan selitti jotain, etteivät naapurit olleet halunneet pilata välejään enoon koettamalla saada häntä hoitoon jne.. ja Paskat! Takuulla vaan aattelivat, et 'kyllä se siitä tulee järkiinsä' tai eivät halunneet sotkeutua asiaan. Maallahan nuo naapurit olivat hänen läheisempiä ystäviäänkin samalla. Selitti vaan, ettei häntä nyt ois voinu laittaa muka pakkohoitoon, kun ei aiheuttanu sen enempää vaaraa muille.. Helvetin idiootit! Jos ja KUN tiesivät, että viimeksi yöllisten soittojen jälkeen hän oli yrittänyt tappaa itsensä viiltelemällä niin kai se nyt oli selvää, että hän oli vaarallinen itselleen! pistää niin vihoiks..

Oon niin väsyny etten jaksa kirjottaa tästä nyt enempää. Onneks oon varmaan niin yliväsyny, et nukahan kerrankin heti enkä jää vatvomaan näitä juttuja nyt mielessäni.. tai sitten käy just niin kuin pelkään.. Oon kyllä ihan rikki noitten kuulemieni juttujen takia. Liian järkyttävää ja mua läheltä koskettavaa. Hämmentävää ja pelottavaa. Eieieieiei...